ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ PESKESI

Ένα εστιατόριο παραδοσιακής κρητικής κουζίνας στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου. Το αναπαλαιωμένο ιστορικό αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, ένας μοναδικός χώρος που αποπνέει αισθήματα γαλήνης και οικειότητας, έχει αναμορφωθεί σε ένα φιλόξενο εστιατόριο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που “χαράσσονται” στη μνήμη.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

Στο εστιατόριο Peskesi προσφέρουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία που δεν περιορίζεται στην αίσθηση της γεύσης. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε στους επισκέπτες μας όλη τη φιλοσοφία της κρητικής παράδοσης, προωθώντας παράλληλα τις αρχές της βιώσιμης γαστρονομίας.

Τα πιάτα μας είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας που πραγματοποιούμε έως και σήμερα, αναζητώντας παραδοσιακές κρητικές συνταγές και ξεχασμένες πρώτες ύλες κρυμμένες στον χρόνο. Απολαύστε καθημερινά, από το πρωί έως το βράδυ, μία εμπειρία που πυροδοτεί συναισθήματα.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ & ΓΕΩΡΓΙΑ

Καλλιεργούμε τις πρώτες ύλες των πιάτων μας στο αγρόκτημα μας, αναδεικνύουμε τοπικά ποιοτικά προϊόντα, συνεργαζόμαστε με επιλεγμένους Κρητικούς παραγωγούς και παρασκευάζουμε τα πιάτα μας αναβιώνοντας παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές.

Στόχος μας είναι η διατήρηση, αναβίωση, ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης, η εδραίωση της βιώσιμης γαστρονομίας, η ενδυνάμωση της εντοπιότητας και η ορθή διαχείριση των πόρων του νησιού μας.

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ