Το εστιατόριο μας βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και σερβίρουμε αποκλειστικά Κρητική Αυθεντική Κουζίνα. Ο χώρος μας είναι καθημερινά ανοιχτός, από το πρωί έως το βράδυ και έχει σαν στόχο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που βασίζεται στην ποιότητα, τη διαφορετικότητα και την αξία του τρόπου ζωής των Κρητών.

 

Ο Χώρος μας

 

Στο Peskesi φέραμε το «κρητικό σπίτι» στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, μέσα από το αναπαλαιωμένο ιστορικό αρχοντικό του καπετάν Πολυξίγκη, με σύγχρονη αισθητική και λειτουργία, που αντικατοπτρίζει πλήρως τα υψηλά standards που έχουμε θέσει από το ξεκίνημα μας. Αυτή η ιδιαίτερη αισθητική που θελήσαμε να δώσουμε στο εστιατόριο μας, είχε ως αποτέλεσμα να προκριθούμε στα 80 καλύτερα Bar - εστιατόρια παγκοσμίως και στα 10 καλύτερα ‪εστιατόρια στην ‪Ευρώπη, στον διαγωνισμό σχεδιασμού και διακόσμησης "Restaurant & Bar Design Awards".

 

Η Φιλοσοφία μας

 

Η φιλοσοφία μας είναι εμπνευσμένη από αρχαίες, παραδοσιακές μεθόδους γαστρονομικών παραδόσεων και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής, όπως η τροφοσυλλογή, ο τρόπος παρασκευής των πιάτων και η εποχικότητα των προϊόντων, με στόχο να θυμηθούμε και να αναβιώσουμε τις γεύσεις και τα αρώματα του κρητικού γαστρονομικού πλούτου.

 

Η Ονομασία μας

 

Πηγή έμπνευσης της ονομασίας μας αποτέλεσε η μυθιστορηματική αυτοβιογραφία «Αναφορά στον Γκρέκο», του μεγάλου Νίκου Καζαντζάκη, όπου ο οικουμενικός μας συγγραφέας αναφέρεται στον Κρητικό «παππού» του, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, με το χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Μὰ εἶχες γίνει φλόγα. Ποῦ νὰ σὲ βρῶ, πῶς νὰ σὲ δῶ, τί πεσκέσι νὰ σοῦ φέρω νὰ θυμηθεῖς τὴν Κρήτη καὶ ν’ ἀνέβεις ἀπὸ τὰ μνήματα; Μονάχα ἡ φλόγα μπορεῖ νὰ βρεῖ μπροστά σου ἔλεος· ἄχ, νὰ μποροῦσα νὰ γίνω φλόγα νὰ σμίξω μαζί σου».