Η κουζίνα μας βασίζεται αποκλειστικά σε παραδοσιακές συνταγές, σε αγνά υλικά της κρητικής γης και στις αρχές που διέπουν την Αυθεντική Κρητική Κουζίνα, μια κουζίνα με παράδοση γεύσεων, αρωμάτων και υλικών, που ξεκινά από τα προϊστορικά χρόνια και φθάνει μέχρι και σήμερα.

 

Τόσο το μενού, όσο και η συνολική εικόνα του εστιατορίου μας, είναι αποτέλεσμα μιας 10ετους έρευνας και πολλής αφοσιωμένης δουλειάς πάνω στα χαρακτηριστικά της κρητικής διατροφής και στην αναζήτηση παραδοσιακών κρητικών συνταγών και προϊόντων. Έχουμε καταγράψει εκατοντάδες παραδοσιακές συνταγές, από άκρη σ' άκρη της Κρήτης, με σκοπό να τις σερβίρουμε αυτούσιες και να συμβάλουμε έτσι, στην αναβίωση ξεχασμένων συνταγών και υλικών της κρητικής κουζίνας.

 

Στο Peskesi δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη χρήση αγνών και ποιοτικών υλικών. Όλα τα άγρια χόρτα και οι χοχλιοί, συλλέγονται από εμάς. Τα αυγά και τα λαχανικά είναι ολόφρεσκα από το κτήμα μας, που το καλλιεργούμε με μεγάλη αγάπη και φροντίδα. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά είναι ντόπια, από παραγωγούς της Κρήτης και το κρασί μας είναι αποκλειστικά από Κρητικά Οινοποιεία. Τα Cocktails μας είναι διαφορετικά, γιατί φτιάχνονται από παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, όπως πετιμέζι, σιρόπι θυμαρίσιου μελιού ή γάλα και όλα τα Cocktails μας περιέχουν τουλάχιστον ένα κρητικό συστατικό.